Składniki na jedną porcję:
- podwójne espresso (60 ml)
- 2 łyżki tłustej śmietany (najlepiej 36% lub więcej)
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżeczki nutelli
- duża garść orzechów laskowych
- kilka biscotti (http://kawiarnia-aron.blogspot.com/2012/12/biscotti.html ale lepiej przygotujcie wersję bez owoców z samymi migdałami, specjalnie do tego przepisu takie właśnie zrobiłem)
Wykonanie:
Śmietanę ubijamy z miodem, po czym wstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Orzechy prażymy na patelni i rozbijamy je na nierówne większe i mniejsze kawałki.
Do podgrzanego naczynia nakładamy nutellę i nalewamy na nią espresso.
Nakładamy wcześniej ubitą śmietanę, posypujemy orzechami i zanurzamy biscotti do samego dna i możemy bardzo delikatnie wymieszać.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz