Twaróg ma te właściwość, że można go łączyć praktycznie z nieskończoną ilością produktów, by stworzyć coś pysznego i pożywnego. Ja preferuję głównie słodkie kombinacje. Oto przed wami twaróg pomarańczowy.
Składniki na jedną porcję:
- 300 g chudego twarogu
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej w syropie
- kilka cząstek pomarańczy do przyozdobienia
Wykonanie:
Twaróg rozdrabniamy do naczynia. Dodajemy do niego 2 łyżki skórki pomarańczowej z syropem i wszystko ze sobą mieszamy. Na finał przyozdabiamy kilkoma cząstkami obranej pomarańczy.
Smacznego!
Nie wątpię, że smak jest bardzo dobry :D ale nigdy nie umiałam się przekonać do słodkiej wersji twarogu! To tak jak jeść serek wiejski z dżemem albo cukrem (niektórzy taką robią!). Pomimo tego, że uwielbiam słodycze to tutaj jestem konserwatystką :) hm... może kiedyś powinnam jeszcze raz spróbować, dać się przekonać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Veggy
Twaróg w każdej wersji smakuje wyśmienicie <3 taki z owockami uwielbiam!
OdpowiedzUsuńjak jadłem jeszcze pieczywo, to lubiłem pajdę posmarować grubo masłem, na to konkretny plaster białego sera z bloku, sól, pieprz albo jeszcze paprykę czy czosnek w proszku... czad...
OdpowiedzUsuńZ tą papryką w proszku to też niezła opcja musi być, jak kiedyś będę miał twaróg "na gorzko" to sobie spróbuję :-)
Usuń